2 Ocak 2014 Perşembe

Eğitim Seftifikaları ve E- Ticaret Eğitimi

Teknolojinin gelişmesiyle gündelik alışkanlıklarımız değişti. İnsanları aramak yerine mesaj çeker olduk, çıkıp dışarıda alışveriş yapmak yerine internet üzerinden ihtiyaçlarımızı giderir olduk. Önceden birini görmek için ya resmine bakmamız ya da yan yana olmamız gerekirken şimdi internet olduğu ve teknoloji yettiği takdirde anında insanlarla görüşebilir olduk. Bunun yanında değişen hayat şartlarıyla birlikte yeni iş imkanları ortaya çıktı. Bunlar bize teknolojinin getirdiği imkanlardan bazıları, isterseniz bunları biraz inceleyelim.

: http://www.ibsturkiye.com/sertifika-programlari/e-commerce-micro-mba-e-ticaret-mikro-mba


E - ticaret son dönemlerde teknolojinin hayatımıza kattığı şeylerden biri. Artık istemeyen avmleri gezmeden, marketleri dolaşmadan istediği eşyaya, ürüne hiç zorlanmadan ulaşıyor. Ne kasada sıra bekliyor ne kabinde. Böyle rahat bir eylem gündelik yaşama girince epey bir eğilim gördü tabii. Bununla birlikte e ticaret uzmanı gibi yeni mecralarda yeni işler ortaya çıktı.  Artık şirketlerin sokaktaki pazarlığı kadar internet üzerinden yaptığı ticari taktikler de etkili oluyor. Ürünleri internet üzerinden reklamlar aracılığıyla pazarlayıp daha çok kâr etmek artık mümkün. Böylelikle ne mağaza açmak, ne o mağazada çalışacak eleman bulmak gerekiyor. Sadece bir internet sitesi alıp, ürünler için kampanyalar yapmak yeterli.

http://www.ibsturkiye.com/sertifika-programlari


Ayrıca gelişen teknoloji ve değişen dünya ile yeni meslek gruplarının yanında bazı meslek gruplarının da çağı yakalaması gerekliliği ortaya çıktı. Şöyle ki artık bir halka ilişkiler ve tanıtım mezununun sosyal medya kullanması, marka konumlandırması yapabilmesi gerekmektedir. Çünkü markaların billboardlardan çok internet üzerinden prim yapmaya ihtiyacı var. Artık hayat internet üzerinden dönüyor, sosyal mecralarda ne kadar konuşuluyorsunuz onlar etkili oluyor. Bunları da yakalamak için eğitim sertifikaları programlarına katılmak gereklidir. Yukarıda bahsettiğim ticaretin teknoloji bazlı olanı için de e- ticaret eğitimi almalıdırlar. Çağı yakalayın, rakiplerinizden geri kalmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder