25 Eylül 2014 Perşembe

Etkili Bir Özgeçmiş Sahibi Olmanın Faydaları


Üniversiteden mezun oldunuz ve iş başvuruları yapmaya başladınız diyelim, bu noktada etkili bir özgeçmiş hazırlayarak ilk adımı atmaya çalışmalısınız. Çünkü iş bulmak için atılacak olan ilk profesyonel adım, akademik ve profesyonel deneyimlerinizi en güzel biçimde sunabileceğiniz bir özgeçmiş hazırlamaktan geçmektedir.

Özgeçmişiniz başarılarınızı ve donanımlarınızı sıraladığınız bir listeden çok, sizin reklamınızı yapan bir araçtır. Bu nedenle özgeçmişinizin diğer tüm özgeçmiş örnekleri arasından fark edilir bir yapıya sahip olması gerekmektedir. Doğru, anlaşılır ve etkileyici bir özgeçmiş sayesinde sizinle aynı pozisyona başvuran yüzlerce aday arasından kolayca sıyrılabilirsiniz.

Şimdi örnek bir özgeçmişin nasıl olacağını anlatmaya çalışalım. Örneğin bir firmanın satış ve pazarlama departmanına başvuruda bulunacaksınız diyelim, öncelikle özgeçmişinize bir ön yazı yazarak bahsi geçen pozisyona neden uygun olduğunuzu belirten kısa bir yazı yazın. Bu yazının kısa olmasına özen gösterin, çünkü uzun ön yazıları kimse okumaz. Ön yazınızın merak uyandırıcı olmasına da dikkat edin ki, bunu gören kişi sizin özgeçmişinizi incelemeye değer görsün.

Özgeçmişinizin ilk sayfasında güzel bir vesikalık fotoğrafınız, adınız, soyadınız, doğum yeri ve tarihiniz, adresiniz, kişisel telefon numaranız ve e-mail adresiniz yer almalıdır. Günümüzde sosyal medya hesaplarının linkini bırakanlara da rastlıyoruz. Bunu siz de deneyebilirsiniz. Daha sonra tarih sıralamasına göre bitirdiğiniz okulları alt alta gelecek biçimde sıralayın. Bu kısımdan sonra da eğer varsa iş deneyimlerinizi sıralayacağınız başlığa geçin. Eğer yoksa bu kısmı boş bırakın ve mesleki yeterliliğinizi kanıtlayan kurs ve sertifikalarınız hakkında bilgi verin. Örneğin satış eğitimi aldıysanız bu eğitimi nerede ve hangi tarihler arasında aldığınızı, eğitimin içeriğini belirtin. Bu kısımdan sonra da bildiğiniz bilgisayar programlarını ve bildiğiniz yabancı dilleri belirtin.

Satış Eğitimihttp://www.ibsturkiye.com/sertifika-programlari/satis-yonetimi-sertifika-programi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder