3 Aralık 2014 Çarşamba

Sosyal Medya Eğitimi IBS Türkiye İle Alınır


Globalleşerek adeta küçük bir köy kıvamına gelen dünya, sosyal medya araçları sayesinde insanların 7 / 24 online bir hayat sürmesine neden olmaktadır. Bu yeniliğin farkında olan markalar da pazarlama faaliyetlerini ve marka tanıtımlarını internet üzerinden yapmaya başlamışlardır. Böylece sosyal medya uzmanlığı da yeni ve gözde meslekler arasına girerek insanların ilgisini çekmiştir. Zaten sosyal medyanın artan popülaritesi de dijital medya trendlerinin yeniliklerine uyum sağlamak amacıyla sosyal medya eğitimi alan birçok kişinin ortaya çıkmasına neden olmuştur.

Sosyal medya eğitimi alarak çeşitli kurum ve kuruluşlarda sosyal medya uzmanı olmayı başarmış kişilerin dijital trendlerle çok yakın ilişkiler içinde olması gerekmektedir. Sosyal medyada insanların neler konuştuğunu, en çok neyi izleyip paylaştığını iyi incelemelidir. Çünkü ancak bu şekilde ilgi çekici içerikler üretebilir, marka takipçilerini bu şekilde etkileşime geçirebilir. Aksi takdirde alışılagelmiş günaydın mesajlarıyla, şirin bebek fotoğraflarıyla bir markanın sosyal medyada takip edilebilir olması imkansızlaşmaktadır. Kısacası bir sosyal medya uzmanının her şeyden önce yaratıcı ve özgün olması gerekmektedir.


Sadece yaratıcı ve özgün içeriklerin değerli olduğu günümüzde, marka takipçilerini etkileşime sokacak paylaşımların yapılması elbette ki kolay değildir. Bunun için her şeyden önce iyi bir yazı yeteneğine ve görsel bilgisine ihtiyaç duyulmaktadır. Sosyal medya eğitimi ile aktarılan teorik bilginin pratiğe dökülme aşamasında karşımıza çıkan sorunların başında da bunlar gelmektedir. Çünkü kişilerin sosyal medya yönetimini yaptıkları markaları iyi anlamlandırması gerekmektedir. Aksi takdirde markanın duruşuna ve takipçi kalitesine uygunsuz paylaşımlar yapılarak başarısız bir pazarlama stratejisi izlenebilir. Unutulmamalıdır ki her markanın bir karakteri vardır ve her mecrada bu karaktere uygun olarak hareket etmelidir.

Eğer siz de sosyal medya eğitimi alarak bir sosyal medya uzmanı olmak istiyorsanız, mutlaka IBS Türkiye'ye gelin ve eğitimlerimizden faydalanın. Unutmayın ki gerçek zamanlı bir sosyal medya yönetimi ile birçok şey değişebilir!

Sosyal Medya Eğitimi: http://www.ibsturkiye.com/sertifika-programlari/dijital-sosyal-medya-pazarlama-egitimi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder