2 Haziran 2014 Pazartesi

Advergame Çalışmaları

Bundan 5 – 6 ay önce Yıldız Teknik Üniversitesi Davut Paşa Yerleşkesi ‘nde, ‘’ Kontakt ‘’ etkinliği düzenlendi. Kontakt; wizards of İstabul ‘un dahil olduğu Türkiye Alt Kültür Topluluğu tarafından düzenlemekte olan bir etkinliktir. Organizasyonda; Frp, Larp, Cosplay, kutu ve kart oyunları, video oyunları, söyleyişler, seminerler ve alt kültüre dair pek çok şey etkinlikte yer aldı. Geleneksel olarak artık her sene düzenlenen Kontakt etkinliği, bu sene 4. ‘sünü yaptı. Ve çokta güzel oldu.


Cumartesi günü sabah 10 ‘da erkenden orada olmamıza rağmen, bir çok katılımcı, kapı girişince kuyrukta bekliyordu ve üstelik kuyruktakilerin birçoğu cosplay kıyafetleri ile gelen katılımcılardan oluşmaktaydı.  Kontakt ‘ın en güzel kısmını da zaten düzenlenen cosplay yarışması oluşturmaktadır. Herkes sevmiş olduğu bir anime karakterinin kıyafetini hazırlayarak, o gün bizlere hazırlamış oldukları karakterin meşhur hareketi, sahnede sundular. Ve çok güzel ve çok keyifliydi.



İkinci gün Lol diye bilinen, League of Legends ‘in düzenlemiş olduğu cosplay yarışması vardı. Lol ‘un sponsorluğunda gerçekleşen yarışma, lol oyununda geçen karakterlerin kıyafetlerinin hazırlandığı bir cosplay yarışmasıydı ve katılımcısı haliyle çok fazlaydı. Özellikle Thresh karakterinin cosplayini arkadaş çok başarılı bir iş çıkarmıştı. Herkes tarafından çok beğeni almıştı. Aslında düzenlenen bu tür etkinlikler, bir diğer yandan firmalar içinde güzel bir e – ticaret reklamını oluşturmaktadır. Advergame olarak bildiğimiz bu tür reklam çalışmaları, oyunun tanıtımını ve etkileşimini arttıran çalışmalardır. League of Legends da bunu çok güzel uygulamaktadır. Bu yüzden bu tür etkinlikler, e – ticaret pazarlamaları için çok güzel fırsat oluşturmaktadır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder